Първоначално публикувано от angelovi69
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Колеги имате ли представа дали глава от Fiat Stilo 1.9 jtd 8v 80 коня и 147 1.9 jtd 8v 115 2004год са взаимозаменяеми? На алфата дават два номера по епер(71712828 и 7171282, а на стилото е един 71712828 и да не би да има някаква малка разлика. Нуждата от смяна на глава е скъсан ангренажен ремък и доста висока цена за ремонт на моята глава.
Благодаря предварителноAlfa Romeo 147 1.9 JTD 85 KW
Comment
-
Първоначално публикувано от MarioHristov Покажи съобщениеКолеги имате ли представа дали глава от Fiat Stilo 1.9 jtd 8v 80 коня и 147 1.9 jtd 8v 115 2004год са взаимозаменяеми? На алфата дават два номера по епер(71712828 и 7171282, а на стилото е един 71712828 и да не би да има някаква малка разлика. Нуждата от смяна на глава е скъсан ангренажен ремък и доста висока цена за ремонт на моята глава.
Благодаря предварителноFiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
Мерси тази, която сте пратили я гледах но липсва петата на последния лагер и не съм сигурен дали мога използвам от моята, и също така при мен е откъсната шпонката на ангренажното колело на разпределителния вал и трябва и него да купувам при този случай. Поради тези двете причини гледам тази https://www.megaparts.bg/product/2038827093, защото е по оборудвана и съм силно уверен че ще стане но все пак да попитам тъй като някой може да е правил такова нещо.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 85 KW
Comment
-
Колеги, ще сменям предни накладки, но как се разбира с каква спирачна система е отпред колата, че гледам по магазините предлагат две системи? Какви са разликите м/у ATE и TEVES системи. Визуално накладките ми изглеждат едно към едно.Sport Wagon 2.0TS|LPG
Comment
-
Колеги, един бърз въпрос. Колата ми е 156 1.6 16в от 98ма. Педала на газта ми е на жило.
След почистване на дросела, без да се сваля трябва ли да се прави Self-adaptation i phonic wheel learn след това на MultiEcuScan-а? или само почистване е достатъчно?
И вторият вариянт, ако се свали дросела задължително ли се правят тези две адаптации?
Comment
-
Първоначално публикувано от dddimitrovvv Покажи съобщениеКолеги, един бърз въпрос. Колата ми е 156 1.6 16в от 98ма. Педала на газта ми е на жило.
След почистване на дросела, без да се сваля трябва ли да се прави Self-adaptation i phonic wheel learn след това на MultiEcuScan-а? или само почистване е достатъчно?
И вторият вариянт, ако се свали дросела задължително ли се правят тези две адаптации?
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от dddimitrovvv Покажи съобщениеахааа, благодаря. Аз и без това мислех да я направяа само self-adaptation може ли? или така и така съм го подкарал и другото да направя?
Само ресет на адаптивните параметри, без дросела, няма как да стане. А и не ти трябва.
Ако няма записани грешки, свързани със смесообразуването, ресет на ECU - то не е наложително, но никога не е излишно
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Колега, много се извинявам, но може ли да ми кажеш какви са ти настройките на порта в Device manager-а (десен бутон на my computer>>properties>> Device manager>> Ports>> десен бутон на порта, който излиза и пак properties // тези настройки, които ги изкарва на порт сеттингс и пак там на advanced//) . Мултискана не може да ми открие интерфейс за връзка. кабела ми е VAG KKL,а мултискана е регистрирана версия 3.1 . Много странно.
Comment
-
Първоначално публикувано от dddimitrovvv Покажи съобщениеКолега, много се извинявам, но може ли да ми кажеш какви са ти настройките на порта в Device manager-а (десен бутон на my computer>>properties>> Device manager>> Ports>> десен бутон на порта, който излиза и пак properties // тези настройки, които ги изкарва на порт сеттингс и пак там на advanced//) . Мултискана не може да ми открие интерфейс за връзка. кабела ми е VAG KKL,а мултискана е регистрирана версия 3.1 . Много странно.
После от меню "advanced" му задай минимална латентност.
Накрая в настройките на MES задай същия номер на порта.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment